Cziommer: 'Ik ging naar Daley Blind toe: 1-1 is genoeg, houden we het bij toch?'

Cziommer: 'Ik ging naar Daley Blind toe: 1-1 is genoeg, houden we het bij toch?'

11-05-2022 19:13
3

Ajax werd in 2014 kampioen van Nederland, door een onvervalste salonremise tegen Heracles Almelo. Beide clubs hadden een punt nodig – Ajax voor de titel, Heracles voor handhaving – en konden prima leven met het uiteindelijke 1-1 gelijkspel.

Lasse Schöne opende vroeg in de wedstrijd de score uit een vrije trap, Cziommer volgde niet lang daarna dat voorbeeld en hielp Heracles aan een gelijkmaker. "Toen ben ik naar Daley Blind gegaan en heb ik gezegd: 1-1 is voor ons allebei voldoende. Daar houden we het bij, toch?", blikt de Duitse analist terug in gesprek met ESPN.

Wedden

Meer odds

Naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam, namen steeds meer spelers inderdaad genoegen met een gelijkspel. Toenmalig Heraclied Iliass Bel Hassani had echter nog wel snode plannen, weet Cziommer nog. "Hij schoot op goal. Toen werd hij toegesproken: hee stop!"

Acht jaar na dato staat Ajax op het punt om kampioen te worden in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Heracles is als nummer dertien nog niet honderd procent veilig, maar staat dichterbij plek acht dan bij de degradatiestreep: het speelt woensdag tegen RKC Waalwijk.