Euforische Ten Hag na 36e Ajax-landstitel: Nee, ik heb niet getwijfeld

Euforische Ten Hag na 36e Ajax-landstitel: "Nee, ik heb niet getwijfeld"

11 May - 22:53
34

Erik ten Hag gaat woensdagavond een feestje vieren nadat Ajax de 36e landstitel in de geschiedenis veroverd heeft. Zijn ploeg maakte het af tegen sc Heerenveen: 5-0.

Het is voor Ten Hag de derde landstitel, één keer werd hij eerste. Dat was in het afgebroken coronaseizoen. Ajax neemt afscheid van een zeer succesvolle trainer. "Tja, wat moet ik roepen? Ik ben intens blij. Het is geweldig", zegt Ten Hag tegen ESPN. "We hebben het eerste half jaar, tot februari, uitstekend gespeeld en daarna problemen gehad met wisselingen. Het ging de laatste weken moeizaam, maar ik moet de ploeg prijzen. We staan met de schaal, daar ben ik ontzettend blij mee."

"Nee, ik heb niet getwijfeld. Na de winter verloren we één wedstrijd, speelden we er één gelijk en wonnen we de rest. We zijn flexibel en kunnen omgaan met tegenslagen. Tactisch hebben we sterk gespeeld. Geluk? Een wedstrijd duurt negentig minuten. We hebben ons soms in de problemen gebracht, onder meer tegen RKC en Cambuur. Maar de winnaarsmentaliteit was zo sterk, aangedreven door een aantal leiders. Het heeft ons de schaal gebracht", vervolgt de Tukker.

"Ik ben er ook heel tevreden mee hoe we bij elkaar zijn gebleven, als collectief. Zwaarste titel ooit? Het ging moeizaam op het einde, dus moeizamer dan de eerste twee titels. Dit geeft veel voldoening."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s