Gakpo: 'Was het minste wat ik kon doen, alleen niet mijn echte handtekening'

Gakpo: 'Was het minste wat ik kon doen, alleen niet mijn echte handtekening'

Cody Gakpo heeft dit seizoen met PSV de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker gewonnen, maar is de landstitel definitief uit het zicht verloren. Dat deed hij na zijn misschien wel laatste thuiswedstrijd namens PSV, hoewel hij na afloop nog inging op een ludieke actie van de Eindhovense fans.

PSV won zelf met 3-2 van NEC, maar dat was na de overwinning van Ajax op sc Heerenveen (5-0) niets meer waard. "Niet dat we op het spelbeeld hebben verloren. Iedereen weet hoe het is gelopen", doelt hij in gesprek met de NOS op de controversiële momenten tijdens PSV-Ajax en Feyenoord-PSV. "Dan is het extra zuur als je daarom nu niet meer meespeelt om het kampioenschap."

Zondag volgt nog een wedstrijd tegen PEC Zwolle, daarna kan het grote speculeren over de toekomst van Gakpo beginnen. De PSV-captain zou een toptransfer naar Arsenal kunnen maken, al wilden de PSV-fans dit nog voorkomen: zij namen een levensgroot contract mee en Gakpo zette zijn 'krabbel'. "Ja, ik had het wel stiekem gelezen. Maar dat was niet mijn echte handtekening… Maar natuurlijk, een mooi gebaar en ze hebben er hard voor gewerkt om het te maken. Dus dat was het minste wat ik kon doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s