Schmidt feliciteert Ajax: 'Dan is het heel lastig om kampioen te worden'

Schmidt feliciteert Ajax: 'Dan is het heel lastig om kampioen te worden'

Roger Schmidt kijkt met een goed gevoel terug op zijn twee jaar bij PSV, hoewel de Eindhovenaren ook dit seizoen de titel aan Ajax moesten laten na een spannende strijd. De oefenmeester denkt wel dat er meer in had gezeten dit seizoen.

"Nee, het is geen teleurstelling. Het lag niet meer in onze handen. Ajax is een heel goed team, ze hebben hun kwaliteit laten zien. Gefeliciteerd aan Ajax", zegt Schmidt tegen de NOS. De Duitser is blij met de zege op NEC. "Zeker omdat we nog wat gefrustreerd waren na onze laatste wedstrijd. We verloren twee punten in de laatste minuut. Dat maakte het wat lastiger, maar we hebben karakter getoond."

Schmidt is blij met de prestaties van PSV dit seizoen. "Je moet realistisch zijn. Als je in een competitie zit met Ajax, is het heel lastig om kampioen te worden. We hebben ons best gedaan en hebben veel punten gepakt. Maar dat geldt ook voor Ajax. We hebben wat pech gehad, misschien was er meer mogelijk geweest. Maar we hebben ze tot het einde uitgedaagd. Ajax heeft de beste voorwaarden om kampioen te worden, wij zitten niet op dat niveau. Toch hebben we een goed seizoen gehad, ik ben trots op de spelers."

Na twee jaar vertrekt Schmidt uit Eindhoven. "Ik heb mij hier altijd goed gevoeld en ben trots dat ik twee jaar onderdeel ben geweest van PSV. Het is een geweldige club. Het was een moeilijke tijd met corona, maar de laatste maanden - en zeker in de bekerfinale - hadden we geweldige momenten. Ik zag hoe groot de club is, hoe speciaal de club is en de traditie van deze club. Dat neem ik met mij mee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s