Emotionele avond voor FC Twente: 'Prachtig dat het zo mocht zijn'

Emotionele avond voor FC Twente: 'Prachtig dat het zo mocht zijn'

12-05-2022 07:53
45

Voor FC Twente en Vaclav Cerny was het een bijzondere avond in De Grolsch Veste. De Tukkers stonden voor de wedstrijd tegen FC Groningen stil bij het overlijden van Jody Lukoki en vierden na afloop de plaatsing voor Europees voetbal.

Ook Cerny was geraakt door de emotionele herdenking van Lukoki. "Het is zo speciaal om in deze wedstrijd te scoren, deze was puur voor Jody Lukoki", zegt de Tsjechische aanvaller op de clubsite. "Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Prachtig dat het zo mocht zijn. Als je ziet hoe we het herdachten voor de wedstrijd, wij hebben het voor hem gedaan. Het raakt je, maar je haalt er ook kracht uit."

Voor Cerny was het zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree na een zware blessure. Dat zijn familie aanwezig was, maakte het extra bijzonder. "Ik ging na de wedstrijd papa nog even opzoeken, want die is op visite. Opa en oma zijn er ook, voor het eerst sinds zes jaar. Dan maken ze dit mee. Ik denk dat ze straks in Tsjechië aankomen en de eerste week nog niet geloven wat er is gebeurd. Extra mooi dat ze dit mochten meemaken."

Daarmee doelt Cerny op de vreugde na afloop. De Twente-spelers vierden het behalen van Europees voetbal met de fans. "Het eerste wat mij te binnen schiet is hoe lekker dit is voor FC Twente en voor ons als spelersgroep. Aan het begin van het seizoen moest ik vanaf de zijkant toekijken. Op een gegeven moment kwam ik er weer bij en dan zie je van dichtbij wat er groeit in zo'n vriendenteam, want dat zijn wij. Dan is dit meer dan verdiend, wij hebben iets behaald wat niet de doelstelling was."