'Ik snap dat velen Tadic irritant vinden, maar daar komt jaloezie bij kijken'

'Ik snap dat velen Tadic irritant vinden, maar daar komt jaloezie bij kijken'

12 May - 09:09
160

Davy Klaassen werd in zijn eerste periode bij Ajax al snel aanvoerder, maar nu is die rol weggelegd voor Dusan Tadic. De aanvallende middenvelder steekt de loftrompet over de 33-jarige Servische aanvaller.

"Dusan Tadic is voor mij in alles de ultieme aanvoerder", zegt Klaassen in het Algemeen Dagblad. "Hij is niet alleen een voorbeeld als professional, maar vraagt en weet ook altijd wat er leeft bij jongens. Ik kon juist in mezelf kruipen als ik slecht speelde. Dusan doet dat nooit, omdat hij continu bezig is om het team vooruit te helpen. Hij zou een minder seizoen hebben, maar is alweer bij dertig goals betrokken. Die cijfers slaan nergens op natuurlijk."

Volgens Klaassen is Tadic ook 'een regelaar'. "Dan zegt hij na een wedstrijd ineens: Morgenavond gaan we daar met zijn allen een hapje eten. Hij is ook zo bezeten. In zijn ogen zie je af en toe hoe graag hij wil winnen. Dat inspireert ons allemaal. Hij gaat voorop en verdedigt ons. Ja, veel mensen denken daar anders over, maar elk team wil Tadic, vanwege zijn kwaliteit en persoonlijkheid. Ik snap wel dat velen dat irritant vinden, maar ik denk dat daar een beetje jaloezie bij komt kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s