PEC Zwolle ziet af van rechtszaak na blunder Nijhuis: 'We nemen ons verlies'

PEC Zwolle ziet af van rechtszaak na blunder Nijhuis: 'We nemen ons verlies'

12-05-2022 11:52
62

PEC Zwolle ziet toch af van een rechtszaak na de blunder van Bas Nijhuis tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). De degradant 'neemt zijn verlies'.

Na de fatale nederlaag tegen Sparta bleek dat PEC overwoog naar de rechter te stappen, omdat Nijhuis afgelopen weekend als VAR een foute lijn trok bij het doelpunt van Gervane Kastaneer tegen Utrecht. De woede in Zwolle was groot. Zo groot, dat een rechtszaak in de lucht hing.

'We hebben direct na die wedstrijd de mogelijkheden onderzocht voor eventuele actie, maar besloten dat niet te doen', laat de club donderdagochtend weten. 'We nemen ons verlies, richten ons op en doen er alles aan om volgend jaar direct terug te komen.'

In gesprek met De Stentor noemt technisch Mike Willems de degradatie niet onterecht. "Door de nederlaag tegen Sparta staan we behoorlijk laatste. De eerste seizoenshelft was door verschillende omstandigheden niet goed. Hoe het na de winterstop ging, hoe we toen gepresteerd hebben, was voor mij ook boven verwachting. Neem de duels met RKC, Ajax, AZ en FC Utrecht. Dat was meer dan prima. Maar at the end is het terecht waar je staat."