Barcelona en Aston Villa zijn eruit: Coutinho levert toch nog miljoenenbedrag op

Barcelona en Aston Villa zijn eruit: Coutinho levert toch nog miljoenenbedrag op

Philippe Coutinho keert definitief niet meer terug bij FC Barcelona. De Braziliaan werd in de winterstop al verhuurd aan Aston Villa en heeft daar zo veel indruk gemaakt, dat The Villans hem hebben gekocht.

Beide clubs maken melding van de transfer van Coutinho. Barcelona stelt dat het twintig miljoen euro verdient aan de spelmaker en dat er een doorverkooppercentage van maar liefst vijftig procent is opgenomen in de deal. Op die manier kunnen de Catalanen in de toekomst ook nog geld aan Coutinho verdienen.

De Braziliaan speelde sinds januari 2018 voor Barça, toen hij werd overgenomen van Liverpool. In ruim vier jaar kwam Coutinho tot 106 officiële wedstrijden voor de Blaugranas, waarin hij 26 doelpunten maakte. Dit seizoen was er geen rol meer voor de aanvallende middenvelder en in januari werd hij dan ook verhuurd aan Villa.

Daar speelde hij in een half jaar zestien Premier League-duels, waarvan veertien als basisspeler, en scoorde hij vier keer. Onder manager Steven Gerrard maakte Coutinho een prima indruk en dus zal hij de komende jaren op Villa Park te zien blijven. Hij heeft voor vier jaar getekend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s