Mijlpaal Benzema, assist-hattrick Modric en excellerende Vini: Real swingt en wint

Mijlpaal Benzema, assist-hattrick Modric en excellerende Vini: Real swingt en wint

Real Madrid is al lang en breed kampioen van Spanje, maar bereidt zich met veel plezier en goed voetbal voor op de Champions League-finale. Donderdagavond werd er simpel van Levante gewonnen, dat daardoor gedegradeerd is: 6-0.

Real Madrid - Levante 6-0
Levante had een punt nodig in Bernabéu om degradatie nog even te ontlopen, maar dat zat er geen moment in. Real swingde, stapelde aan de hand van regisseur Luke Modric kans op kans en maakte ook de nodige doelpunten. De eerste kwam op naam van Ferland Mendy, die na een knappe actie van Modric door kon en binnen schoot.

Even later kopte Benzema de 2-0 tegen de touwen en dat was voor hem een bijzondere goal. Daarmee kwam de Franse spits namelijk op gelijke hoogte met Raúl op de topscorerslijst aller tijden van Real. Benzema, die nu gedeeld tweede staat, zag dat Rodrygo Goes en Vinícius Junior voor rust ook nog de derde en de vierde Madrileense goal maakten. Dat deden de Brazilianen allebei op aangeven van Modric, die daarmee drie assists gaf in de eerste helft.

Na rust maakte Vinícius er nog 5-0 van na een bijzondere assist van Benzema en na de 6-0 van de rappe Braziliaan, vlak voor tijd, was het showtje voorbij. Real speelt nog twee competitiewedstrijden en gaat zich dan voorbereiden op de Champions League-finale, die voor zaterdag 28 mei op het programma staat. Voor Levante zit het avontuur in La Liga erop. Zij spelen volgend seizoen een treetje lager.

Anderlecht - Antwerp 2-1
In de Belgische kampioensgroep heeft Anderlecht zich dankzij een 2-1 zege op Antwerp verzekerd van plek drie en de derde voorronde van de Conference League. Goals van Sergio Gómez en Francis Amuzu in de eerste helft waren genoeg om de late treffer van Abdoulaye Seck van alle belang te ontdoen. Paars-Wit kan nog tweede worden en de voorronde van de Champions League halen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s