Schreuder terug bij Ajax: 'Dezelfde mogelijkheden én rugdekking essentieel'

Schreuder terug bij Ajax: 'Dezelfde mogelijkheden én rugdekking essentieel'

Ajax heeft groot gelijk door Alfred Schreuder als nieuwe trainer aan te stellen, stelt Henk ten Cate. De oud-trainer van Ajax kent Schreuder nog uit zijn NAC Breda-tijd, toen de West-Brabanders – met Schreuder als strateeg op het middenveld – Europees voetbal bereikten.

Ajax maakte donderdag bekend dat de huidige trainer van Club Brugge binnenkort het stokje van Erik ten Hag overneemt. Ten Cate kent Schreuder al jarenlang. "Hij was al een voetballer die meedacht, een trainer in het veld. Ik ben ook wel eens met hem gebotst, maar dat vond ik niet erg. Ik houd van spelers met een mening", vertelt hij in De Telegraaf. De twee steggelden in Breda nog wel eens over het opbouwen van achteruit. "Alfred vond dat we daar soms te veel risico in namen. Nu bij Ajax doen ze niks anders. En Schreuders elftallen ook niet, trouwens."

De Barnevelder heeft inmiddels een ruime ervaring als assistent en hoofdtrainer – bij onder meer Ajax – en staat op het punt om bij Club Brugge zijn eerste prijs als eindverantwoordelijke te pakken. "Alfred komt met meer bagage binnen dan Erik ten Hag in december 2017 (toen hij zelf instapte als assistent van Ten Hag, red.). Ik hoop dat hij ondanks het vertrek van Marc Overmars de tijd krijgt om te bouwen. Net zoals Erik die kreeg", aldus Ten Cate, die weet dat Ajax een half basiselftal kwijt gaat raken. "Om vier nieuwe spelers in te passen – en misschien worden het er zelfs wel vijf of zes – heb je tijd nodig. En welke spelers krijg je ervoor terug? Het is essentieel dat Alfred dezelfde mogelijkheden én rugdekking krijgt als Erik kreeg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s