'Welcome back, boss': Ajax bevestigt komst van Schreuder

'Welcome back, boss': Ajax bevestigt komst van Schreuder

12 May - 16:03 Laatste update: 16:24
283

Het is rond: Alfred Schreuder is de nieuwe trainer van Ajax. Hij komt over van Club Brugge en volgt de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag na dit seizoen op.

Schreuder ondertekent in de Johan Cruijff Arena een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Begin dit jaar stapte hij in bij Club Brugge, dat onder zijn leiding een straatlengte achterstand op Union Sint-Gillis goedmaakte en op koers ligt voor het kampioenschap in België.

Ajax betaalt naar verluidt de gelimiteerde transfersom van anderhalf miljoen euro in het Club Brugge-contract van Schreuder. De 49-jarige trainer uit Barneveld was al langer de topkandidaat in Amsterdam. In het succesvolle seizoen 2018/2019, waarin Ajax op de drempel van de Champions League struikelde, was Schreuder assistent van Ten Hag.

"Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar op de clubsite. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League."

"Het doet me ook goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club. De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, druk mee bezig."

Schreuder was eerder werkzaam bij FC Barcelona (assistent), TSG Hoffenheim (hoofdtrainer en assistent), Ajax (assistent), FC Twente (hoofdtrainer, assistent en interim) en Vitesse (assistent). Hij maakt het seizoen af bij Club Brugge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s