'Club Brugge moet na Ajax-transfer nieuwe trainer zoeken, ook Xabi Alonso genoemd'

'Club Brugge moet na Ajax-transfer nieuwe trainer zoeken, ook Xabi Alonso genoemd'

Club Brugge moet op zoek naar een opvolger van toekomstig Ajax-trainer Alfred Schreuder. Het Laatste Nieuws schuift alvast drie namen naar voren: Carl Hoefkens, Wouter Vrancken en Xabi Alonso.

Hoefkens is momenteel al werkzaam als assistent van Schreuder en zou door kunnen schuiven. Vrancken werkt sinds vier jaar bij KV Mechelen en haalde dit seizoen de play-offs om Europees voetbal met De Kakkers.

Xabi Alonso is werkzaam in de opleiding van Real Sociedad. De veertigjarige Bask heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer, maar werd eerder al in verband gebracht met Club Brugge. 'Het zou verbazen mocht zijn naam intussen van de shortlist verdwenen zijn', stelt HLN. Verder wordt er ook gesproken over Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) en Alexander Blessin (Genoa), maar de komst van die twee lijkt een stuk onwaarschijnlijker.

Schreuder bekrachtigde donderdag zijn transfer naar Ajax, waar hij Erik ten Hag gaat opvolgen. Ondertussen koerst hij met Club Brugge af op titelprolongatie: Blauw-Zwart staat drie punten voor op achtervolger Union Saint-Gilloise, met wedstrijden tegen Royal Antwerp FC en Anderlecht voor de boeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s