Topoverleg tussen Barcelona en Atlético: Griezmann mogelijk alweer terug

Topoverleg tussen Barcelona en Atlético: Griezmann mogelijk alweer terug

13 May - 08:38 Laatste update: 09:21
45

FC Barcelona krijgt Antoine Griezmann volgend seizoen mogelijk terug. De Fransman werd in 2019 voor 120 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid, maar speelt momenteel weer op huurbasis voor Los Rojiblancos.

Barcelona-directeur Mateu Alemany werd deze week in Madrid gespot, voor een onderhoud met Atlético-collega Miguel Ángel Gil Marín. Hij ontkende dat er over Griezmann is gesproken, maar volgens Cadena COPE is dit wel degelijk het geval. Atlético kan de Fransman nog een seizoen huren en in 2023 permanent overnemen, maar het is nog maar zeer de vraag of het de optie van veertig miljoen euro wil lichten: het wil zelfs na één seizoen onder de constructie met Barcelona uit, klinkt het. Dat kan mogelijk gemaakt worden door Álvaro Morata, momenteel door Atlético verhuurd aan Juventus, in de deal te betrekken en naar Camp Nou te sturen.

Griezmann heeft dit seizoen drie keer gescoord en vier assists in competitieverband gegeven en staat naar verluidt voor achttien miljoen euro op de loonlijst van Atlético. Ook bij FC Barcelona drukte hij zwaar op de begroting: na zijn transfer in 2019 werd hem een salaris van 95 miljoen euro over vijf seizoenen in het vooruitzicht gesteld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s