Jong Oranje-ontknoping nadert: vijf Ajacieden geselecteerd, twee debutanten

Jong Oranje-ontknoping nadert: vijf Ajacieden geselecteerd, twee debutanten

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft 32 spelers in zijn voorselectie opgenomen voor de EK-kwalificatieduels met de beloftenelftallen van Moldavië, Gibraltar en Wales. Denso Kasius (Bologna FC) en Hugo Wentges (ADO Den Haag) zitten voor het eerst bij de voorselectie. 

Ajax is hofleverancier in de 32-koppige voorselectie van Van de Looi: Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Jay Gorter en Calvin Raatsie zijn namens de Amsterdammers afgevaardigd. Behalve Brobbey behoren ook Myron Boadu en Joshua Zirkzee tot de voorselectie. Het drietal leek kandidaat in de voorselectie van Louis van Gaal, maar de Oranje-bondscoach koos voor Vincent Janssen.

Jong Oranje speelt volgende maand cruciale wedstrijden in het kader van het EK 2023 in Roemenië en Georgië, te beginnen met het duel met Jong Moldavië op 3 juni. Wanneer de formatie van Van de Looi driemaal wint in de komende interlandperiode, plaatst het zich als groepswinnaar rechtstreeks voor het eindtoernooi. De nummer twee in de eindrangschikking speelt play-offs. 

Jong Zwitserland gaat momenteel nog aan kop in de groep van Jong Oranje, maar de Zwitsers hebben een wedstrijd meer gespeeld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s