Feyenoord vergaart informatie in Arnhem: 'Willen een zo breed mogelijk beeld'

Feyenoord vergaart informatie in Arnhem: 'Willen een zo breed mogelijk beeld'

Arne Slot heeft vrijdagmiddag op de persconferentie van Feyenoord louter positief nieuws. De blessure van Tyrell Malacia wordt 'niet zorgelijk' werd genoemd, terwijl de keuzeheer ook updates heeft omtrent Reiss Nelson en Justin Bijlow.

"Het is geen acuut moment geweest, anders had hij die wedstrijd ook niet uit kunnen spelen", aldus Slot over Malacia, die aan de wedstrijd tegen PSV (2-2) klachten overhield. "Hij heeft wel de klachten van die wedstrijd meegenomen. Toen hij op het trainingsveld stond, kwam hij erachter dat hij toch nog wat klachten had." Malacia wordt volgende week weer op het trainingsveld verwacht, terwijl de eerder deze week niet okselfrisse Nelson vrijdag alweer op het veld stond.

Slot werd ook gevraagd naar de situatie van Bijlow. Het seizoen van de sluitpost zou erop zitten, maar door het behalen van de Conference League-finale duurt het seizoen van Feyenoord twee weken langer. "Hij traint kei- en keihard om weer terug te komen. Omdat dat zijn karakter en mentaliteit is", reageert Slot, die verder niet uit wil wijden over een mogelijke inzetbaarheid van Bijlow. "Hoe dat de komende weken uit gaat pakken, moeten we heel rustig en professioneel bekijken. We leggen hem geen enkele druk op. Hij zit in een revalidatietraject."

Hoewel de Rotterdammers komende zondag eerst nog FC Twente treffen, werkt de ploeg al toe naar de eindstrijd tegen AS Roma. Eerder dit seizoen trof Vitesse de formatie van José Mourinho al in het Europese toernooi. "We proberen zo veel mogelijk info te vergaren en daardoor is er ook contact geweest met mensen van Vitesse. We willen een zo breed mogelijk beeld krijgen van die ploeg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s