'Onvrede en verbijstering' bij AZ: 'Als sportman wil je het maximale'

'Onvrede en verbijstering' bij AZ: 'Als sportman wil je het maximale'

AZ-trainer Pascal Jansen is teleurgesteld in het feit dat AZ het moet doen met een vijfde plaats in de eindrangschikking van de Eredivisie. De wedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk is in zijn ogen de voorbereiding op de play-offs voor Europees voetbal.

De Alkmaarders spelen nog voor de formaliteit tegen RKC, aangezien de vierde plaats door het gelijke spel tegen FC Utrecht afgelopen woensdag niet meer haalbaar is. AZ is daardoor veroordeeld tot de play-offs en dat zorgt volgens Jansen voor onvrede in de selectie. "En verbijstering", reageert hij op het persmoment van vrijdag. "Dat het onnodig is dat we vijfde zijn geëindigd, terwijl we zoveel beter kunnen. We weten allemaal dat er afgelopen zomer veel transfers zijn geweest, maar we hebben altijd dezelfde doelstelling aangehouden. Als sportman wil je het maximale."

Samen met FC Utrecht, Vitesse en de nummer acht speelt AZ voor het laatste Europese ticket. "We hebben dus in elk geval het best gepresteerd van alle clubs die straks meedoen in de play-offs. Daardoor zijn we de grote favoriet, maar we weten ook dat iedereen straks weer op nul begint in die play-offs", aldus Jansen. "Als we ons plaatsen voor Europees voetbal is het seizoen geslaagd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s