AD: 'AZ kan geen kant op als Ajax de ontsnappingsclausule wil activeren'

AD: 'AZ kan geen kant op als Ajax de ontsnappingsclausule wil activeren'

13 mei - 06:56 Laatste update: 08:10
Eredivisie 255 Reacties

Nu Ajax zijn nieuwe trainer binnen heeft, kan het vizier ook op de spelersmarkt gericht worden. Owen Wijndal en Steven Bergwijn staan al langere tijd op het lijstje en zijn vooralsnog de belangrijkste transfertargets voor het nieuwe seizoen.

Wijndal moet de nieuwe linksback in de Johan Cruijff Arena worden. Vertrekkend trainer Erik ten Hag verklaarde voor de bekerwedstrijd tegen diens club AZ al dat Wijndal in beeld is bij de Amsterdammers. De elfvoudig Oranje-international verlengde in maart zijn contract en moet de hoofdprijs kosten, maar dat betekent niet dat een transfer naar Ajax uitgesloten is. 'AZ verkoopt de international, die op zijn beurt dolgraag naar Amsterdam wil, nog altijd liever niet aan Ajax. AZ kan echter geen kant op als Ajax bereid blijkt de ontsnappingsclausule te activeren', schrijft het Algemeen Dagblad.

Ajax waagde al meerdere pogingen voor Bergwijn en was in januari dichtbij. De Amsterdammers kwamen er uiteindelijk echter niet uit met Tottenham Hotspur. Bergwijn ligt nog tot 2025 vast in Noord-Londen en zal ook niet goedkoop zijn, maar is geen vaste waarde bij Spurs en staat nu open voor een terugkeer in Nederland.

Ajax bevestigde donderdag de komst van Alfred Schreuder, die oude bekende Ten Hag gaat opvolgen als trainer. De huidige trainer van Club Brugge heeft tot 2024 getekend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s