Update: bizarre interlandsituatie voor Senesi is stapje dichterbij gekomen

Update: bizarre interlandsituatie voor Senesi is stapje dichterbij gekomen

13 mei - 19:20 Laatste update: 22:40
Argentinië 88 Reacties

Marcos Senesi is geboren in Argentinië, maar zou voor een interlandloopbaan bij Italië kunnen kiezen. De Feyenoord-verdediger beschikt over een dubbel paspoort en is opgeroepen voor het Italiaanse elftal, meldt onder meer Varsky Sports. Saillant detail: Italië speelt in de komende interlandperiode tegen Argentinië.

Senesi heeft in de jeugd altijd voor Argentinië gespeeld. De inmiddels 25-jarige linkspoot wacht echter nog altijd op zijn debuut voor het grote Argentinië. Het Italiaanse elftal wil nu profiteren van de situatie: in Argentinië wordt gemeld dat bondscoach Roberto Mancini hem graag in zijn selectie wil opnemen voor de wedstrijd tegen de Argentijnen.

De kans is aanwezig dat de stopper van Feyenoord ook wordt opgeroepen voor het Argentijnse elftal voor dat duel. Dat zou voor een bizarre situatie zorgen. Senesi wordt in dat geval de eerste speler ooit die door twee verschillende teams voor dezelfde wedstrijd wordt opgeroepen.

Het lijkt erop dat Senesi een voorkeur heeft voor Argentinië, als hij kan kiezen. Als de Zuid-Amerikanen zich niet melden, is het nog afwachten waartoe de jeugdinternational besluit. Argentinië en Italië staan tegenover elkaar in het kader van de Finalissima, de strijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América.

Update: de kans is een stukje groter worden dat Marcos Senesi door twee nationale ploegen voor dezelfde wedstrijd wordt opgeroepen. Lionel Scaloni, de bondscoach van Argentinië, heeft de stopper van Feyenoord namelijk in zijn voorlopige selectie opgenomen. Omdat de kans groot is dat hij ook bij de Italiaanse selectie zit, moet Senesi wellicht kiezen voor welk land hij de onderlinge wedstrijd tussen Italië en Argentinië gaat spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s