Clubicoon breekt na twaalf jaar met Heerenveen: 'Jammer dat hij daar voor kiest'

Clubicoon breekt na twaalf jaar met Heerenveen: 'Jammer dat hij daar voor kiest'

Jeffrey Talan en sc Heerenveen gaan na dit seizoen uit elkaar. De huidige interim-assistent kreeg een aanbieding om in de jeugdopleiding van de Friezen aan de slag te gaan, maar die legde hij naast zich neer.

Talan was de laatste weken, samen met Peter Reekers en interim-hoofdcoach Ole Tobiasen, verantwoordelijk voor de revival van Heerenveen. De Friezen doen nog mee om het laatste play-offticket, terwijl ze enkele weken geleden nog angstig naar beneden moesten kijken. Toch gaan beide partijen niet met elkaar door. Talan kon niet bij het eerste elftal betrokken blijven en kreeg een functie in de academie aangeboden, maar bedankte daarvoor.

Daarmee komt er een einde aan een jarenlang dienstverband van de achtvoudig Oranje-international bij Heerenveen. Als speler was Talan zeven seizoenen actief in het Abe Lenstra Stadion en daarna was hij in verschillende rollen nog eens twaalf jaar werkzaam voor de Friezen. Het is nog niet duidelijk wat zijn volgende stap zal zijn.

Ferry de Haan, technisch manager van sc Heerenveen, reageert op de officiële kanalen op het vertrek van Talan. "We vinden het jammer dat Jeffrey ervoor heeft gekozen om niet op onze aanbieding in te gaan, maar respecteren zijn keuze. We willen Jeffrey bedanken voor wat hij voor de club heeft betekend en wensen hem alle succes in zijn verdere loopbaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s