Willems: 'We maakten het Ajax moeilijk, zo'n strijd zie ik graag weer'

Willems: 'We maakten het Ajax moeilijk, zo'n strijd zie ik graag weer'

Jetro Willems sluit een terugkeer naar de Eredivisie en PSV niet uit, maar heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. De 28-jarige linksback staat wel voor een vertrek bij Greuther Fürth, dat degradeerde uit de Bundesliga.

Willems kijkt persoonlijk niet ontevreden terug op zijn seizoen. "Voor mij was het de bedoeling om weer veel te spelen en dat is gelukt. Het was een voorbereiding op het volgende deel van mijn carrière, dat nu gaat komen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden en dan is de link met PSV snel gelegd. Hij moest laatst nog een opmerkelijk bericht op Twitter uitleggen. 'M'n zoontje voor de wedstrijd: papa, je maakt op 24 mei de transfer naar PSV. Ik: haha oh ja? Zou wel mooi zijn', schreef hij. "Voor mij was het geen open sollicatitie, maar meer iets om te laten zien hoe een kind soms omgaat met een tegenslag. Hij is vijf en ik vond het een mooie relativering, want op zo'n moment baal je als sportman enorm", legt de 22-voudig international uit.

Willems mag door de degradatie transfervrij weg bij Greuther Fürth. "Als ik bij PSV wil solliciteren, dan doe ik dat niet via Twitter. Ik heb namelijk de nummers van de mensen die het voor het zeggen hebben bij PSV. Op dit moment speelt er niks, maar zelf zou ik het zeker overwegen om weer terug te keren in de Eredivisie indien die optie zich concreet voordoet. In mijn vorige periode bij PSV maakten we het Ajax moeilijk en konden we ze in de Eredivisie verslaan. Zo een strijd zie ik graag weer. (...) Wat het ook wordt, PSV zit in mijn hart."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s