Nieuwsuur: Promes wordt ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

Nieuwsuur: Promes wordt ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

14 mei - 09:22 Laatste update: 10:43
Eredivisie 340 Reacties

Quincy Promes wordt ook verdacht van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en huiselijk geweld, zo meldt Nieuwsuur na onderzoek. De aanvaller van Spartak Moskou werd al verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij. 

Het bewijs voor de nieuwe verdenkingen komt niet alleen van de mobiele telefoon van Promes, maar ook van versleutelde berichten die de politie heeft onderschept, weet Nieuwsuur. In de zaak tegen de oud-speler van Ajax komen ondertussen steeds meer details naar buiten. Hij was al in beeld vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Om die reden werd zijn telefoon afgeluisterd.

Onder meer een gesprek met zijn familie waarin hij het neersteken van zijn neef bekende werd daardoor afgetapt. Promes was daar alleen niet van op de hoogte. Zelf heeft hij de steekpartij altijd ontkend, maar hij probeerde die wel onder de radar te houden, blijkt nu. Het slachtoffer werd 20.000 euro beloofd als hij de aantijgingen zou intrekken. Ook stapte een zwager naar voren als dader, maar de politie concludeerde al snel dat hij het niet gedaan had.

De zaak zorgt voor tal van vragen, concludeert Nieuwsuur. Zo is het onduidelijk waarom de dertigjarige aanvaller ondanks de verdenkingen toch met het Nederlands elftal naar het EK ging in 2021. Volgens bronnen was de KNVB al op de hoogte van al de zware verdenkingen. Ook speelde hij kort voor zijn arrestatie vanwege de steekpartij in december 2020 nog een Champions League-duel met Ajax. Volgens het OM is het echter niet ongebruikelijk om bij aanhoudingen 'buiten heterdaad' rekening te houden met 'de agenda van de aan te houden persoon'. Zowel het OM als Ajax ontkent bovendien dat de club van tevoren is ingelicht over de arrestatie.

De Amsterdammers verkochten Promes begin 2021 - met verlies - aan Spartak Moskou.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s