Spanning neemt toe bij FC Groningen: 'We hebben wel wat geluk nodig'

Spanning neemt toe bij FC Groningen: 'We hebben wel wat geluk nodig'

14 mei - 10:11 Laatste update: 10:35
Eredivisie 42 Reacties

FC Groningen verkeert in dramatische vorm en verloor de laatste zes Eredivisie-wedstrijden op rij. Desalniettemin heeft de Trots van het Noorden nog altijd kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. Michael de Leeuw hoopt in de jacht op het felbegeerde ticket dat het publiek achter de ploeg van trainer Danny Buijs gaat staan.

De Groningers bezetten, met nog één speelronde te gaan, de elfde plek in de Eredivisie. De achterstand op de achtste plaats - die aan het eind van de rit recht geef op het spelen van play-offs – bedraagt twee punten. In theorie is daardoor het bereiken van de nacompetitie nog altijd haalbaar. "Ik hoop dat de Euroborg tot de rand vol zit en ze ons steunen", vertelt De Leeuw tegen het clubkanaal van de noorderlingen.

Zondag neemt FC Groningen het om 14.30 uur op tegen SC Cambuur, een ploeg die eveneens niet in blakende vorm verkeert. "Ik hoop dat ze de situatie begrijpen waarin we zitten. We hebben hun steun zeker nodig in deze wedstrijd om ons hopelijk richting een overwinning te schreeuwen, te roepen, te duwen."

Eventuele plaatsing hangt samen met de resultaten van de concurrentie. Achtereenvolgens Go Ahead Eagles, sc Heerenveen en NEC staan allen hoger op de ranglijst. "Een wonder wil ik het niet noemen, maar we hebben wel wat geluk nodig op andere velden. We hopen het seizoen goed af te sluiten", aldus De Leeuw.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s