Begeerde Van Ewijk: 'Na Ajax-uit moet ik toch niet over topclubs praten?'

Begeerde Van Ewijk: 'Na Ajax-uit moet ik toch niet over topclubs praten?'

Milan van Ewijk staat na één seizoen in dienst van sc Heerenveen al in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. In de top van de Eredivisie wordt er ook naar de rechtsback gekeken, maar hij vraagt zich af of dat een goede stap zou zijn.

In gesprek met de Leeuwarder Courant zegt de eerlijke Van Ewijk dat hij nog veel te verbeteren heeft. "Het is natuurlijk een compliment dat ik door andere clubs word gevolgd. Tegelijkertijd moet ik wel mijn beide beentjes op de grond houden. Want als je ziet hoe we tegen Ajax speelden… Na zo'n wedstrijd moet ik toch niet over topclubs praten? Dat kan pas, vind ik, als je je in dat soort duels staande houdt."

De interesse zorgt er zeker niet voor dat de rechtervleugelverdediger naast zijn schoenen gaat lopen. "Het was een jaar met een paar pieken en dalen. Maar dat hoort er, denk ik, ook bij. Ik moet nu vooral constanter worden. Betrouwbaarder. Daarnaast moet ik nog werken aan mijn rendement. Ik moet nog veel leren. Maar dat kan ook: ik ben 21 jaar en voetbal nog maar vier jaar op deze positie."

Van Ewijk wordt in de gaten gehouden door PSV en Feyenoord, maar ook door diverse clubs in het buitenland. De Leeuwarder Courant noemt Queens Park Rangers, Stade Brest, Strasbourg, Lille en Celtic.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s