Roda viert comeback in Kralingen, Excelsior haalt gram: 'Gelijkspel, niet doen'

Roda viert comeback in Kralingen, Excelsior haalt gram: 'Gelijkspel, niet doen'

Excelsior gaf in de heenwedstrijd tegen Roda JC een 2-0 voorsprong weg, maar had uiteindelijk het laatste woord: zaterdagavond werd er na verlenging met 0-2 gewonnen in Zuid-Limburg. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi haalde na afloop zijn gram.

Na de 2-2 in Kralingen van dinsdag was Roda de morele winnaar. "Maar ik wil even iets zeggen en ik heb het voorbereid", aldus El Yaakoubi in gesprek met ESPN, na de return in Kerkrade. "Als je gelijkspeelt, moet je het niet gaan vieren alsof je gewonnen hebt. Zo vierden ze hem bij ons: juichen, foto's maken et cetera. Maar het is een gelijkspel, zou ik niet doen… En dan krijg je hem nu op je deksel…"

De 'overwinningsfoto' van Roda JC na de heenwedstrijd was bij Excelsior in het verkeerde keelgat geschoten. "Dat was het filmpje in onze voorbereiding, dat gaf toch mij in elk geval extra energie om het hier te laten zien", aldus El Yaakoubi, die na de slijtageslag in Kerkrade woensdag alweer aan de bak mag, tegen de nummer zestien van de Eredivisie. "Het was intens, ik moet hier niet één dag, maar twee dagen van herstellen. Maar we hebben gevochten als leeuwen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s