Twente-directeur Streuer: 'Clubs mogen een bod doen, maar zie het niet gebeuren'

Twente-directeur Streuer: 'Clubs mogen een bod doen, maar zie het niet gebeuren'

15 mei - 10:35 Laatste update: 11:03
84

FC Twente gaat Europa in en daar hoort een goed elftal bij. Het is volgens technisch directeur Jan Streuer de bedoeling dat er volgend jaar een beter team op het veld staat dan nu. Hopelijk mét Michel Vlap, die gehuurd wordt van Anderlecht.

Twente plaatste zich afgelopen weekend voor de tweede voorronde van de Conference League en dus gaat de vlag uit in Enschede. De club werd tien jaar geleden kampioen van Nederland, degradeerde in 2018, promoveerde meteen, handhaafde zich en gaat nu Europa in. "De bedoeling is dat we een beter team hebben dan nu", zegt Streuer bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "De betere en ervaren spelers, de as van het elftal, blijven gewoon. Ik zie geen speler vertrekken. Dat kan natuurlijk altijd, maar dan is het een luxeprobleem."

Eén van de spelers die wat Streuer betreft moet blijven is Ramiz Zerrouki. "Die zie ik blijven. Als er een club komt, moeten ze met iets goeds gekomen. Ze mogen een bod doen, maar ik zie dat niet gebeuren. Het is beter dat hij blijft. Hij speelt goed, voelt zich lekker, zit bij de nationale ploeg van Algerije. Voor hem is dit dus beter. Sommige spelers vertrekken veel te vroeg."

Streuer haalt Jayden Oosterwolde aan. De linksback verkaste van Twente naar Parma. "Oosterwolde is een hele talentvolle speler, die jongens willen dan meteen weg. Hij speelt nu niet in het eerste, vooral invalbeurten, en dat is slecht voor jonge spelers. Ze gaan vaak weg en dan spelen ze niet."

Twente huurt Vlap dit seizoen van Anderlecht. Streuer zet in op nog een jaar. "We gaan het wel proberen. Hij heeft geen heel goed seizoen gehad, maar het is een geweldige jongen in de groep. We hebben vertrouwen dat hij beter kan, dus voor hem zou het goed zijn om te blijven. Anderlecht wil waarschijnlijk geld zien. Ze hebben acht miljoen voor hem betaald, maar dat gaan ze nooit krijgen. Het is beter dat hij nog een jaar blijft spelen en dan verkocht wordt."

"Limnios (gehuurd van 1. FC Köln, red.) is voor ons een prima speler, maar geen speler voor de Bundesliga. Sem Steijn komt er ook nog bij. Die gaat kansen krijgen om te spelen, honderd procent. We waren er snel van overtuigd dat dat een goede speler voor ons gaat zijn. Hij moet het nog bewijzen in de Eredivisie, maar wij denken dat het een goede speler wordt. Vooral door zijn mentaliteit en loopvermogen etc.. Die jongen zeurt niet als hij niet meteen in de basis staat omdat hij iedere keer beter wil worden. Als hij regelmatig speelt, doet hij het goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie