RKC heeft goudmijntjes in huis: 'Kunnen makkelijk mee bij club onder de top-drie'

RKC heeft goudmijntjes in huis: 'Kunnen makkelijk mee bij club onder de top-drie'

15 mei - 12:35
20

RKC Waalwijk heeft goud in handen met Melle Meulensteen, Ahmed Touba en Jens Odgaard. Aan Meulensteen en Touba kan flink verdiend worden, aan Odgaard niet omdat hij gehuurd is van Sassuolo. Algemeen directeur Frank van Mosselveld rekent erop dat zij een prachtige stap kunnen maken.

Odgaard is een van de belangrijkere spelers in het elftal van RKC: de Deen staat op acht goals en zes assists en heeft zijn carrière nieuw leven ingeblazen na mindere periodes bij Pescara en Lugano. "Jens is een hele fijne en rustige jongen", zegt Van Mosselveld bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "We zagen meteen dat hij veel bijzondere kwaliteiten heeft. Het is een compliment dat hij bij RKC speelt, want zet hem bij de clubs uit het linkerrijtje.." AZ is een van de clubs met belangstelling voor Odgaard.

Hedwiges Maduro op de vraag of Odgaard Guus Til op zou kunnen volgen bij Feyenoord: "Tja, lastig. Qua kwaliteiten snap ik de vraag, omdat hij de diepgang heeft, in het juiste moment in de zestien komt, technisch is, maar er komt ook een stukje mentaliteit bij kijken. Kun je voor een grote club hetzelfde presteren als bij RKC, waar er wat meer warmte is? Bij Feyenoord word je meteen neergesabeld als je niet meteen prestereert."

Met Touba en Meulensteen heeft RKC twee potentiële kaskrakers in huis. Vanuit de Eredivisie wordt er volop naar Meulensteen geïnformeerd. "Als je naar hun ontwikkeling kijkt... Melle zit er al 4,5 jaar bij. Hij kwam als nummer tien, maar we hebben hem overtuigd dat hij stappen kon zetten als centrale verdediger", zegt Van Mosselveld. "Ze kunnen makkelijk mee bij een club onder de top-drie, dan is het afwachten of die hem kunnen betalen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie