Tottenham stoot Arsenal van felbegeerde vierde plek na discutabele penalty

Tottenham stoot Arsenal van felbegeerde vierde plek na discutabele penalty

15 May - 15:02 Laatste update: 15:13
2

Tottenham Hotspur heeft in ieder geval voor één dag de felbegeerde vierde plaats overgenomen van Arsenal in de Premier League. De ploeg van manager Antonio Conte won thuis moeizaam met 1-0 van Burnley door een discutabele strafschop.

Spurs legde concurrent en rivaal Arsenal donderdag nog overtuigend over de knie (3-0), maar tegen Burnley ging het zondag moeizaam. De Engelse laagvlieger, waar Wout Weghorst op de bank begon en pas laat inviel, trok zich ver terug en probeerde een paar keer via de counter toe te slaan. Tottenham had moeite om een gaatje te vinden, maar werd op slag van rust een handje geholpen.

Aslhey Barnes kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm, waarna de VAR en scheidsrechter Kevin Friend na lang wikken en wegen besloten om de bal op de stip te leggen. Dat buitenkansje was aan Harry Kane wel besteed. Het was ook het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Spurs nu twee punten meer heeft dan Arsenal. The Gunners spelen maandag nog tegen Newcastle United. Steven Bergwijn kwam overigens niet van de bank bij de thuisploeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s