Meijers kan lachen om handsmoment, Wormuth laaiend: VAR, weer slecht

Meijers kan lachen om handsmoment, Wormuth laaiend: "VAR, weer slecht"

15 May - 18:40
47

De bal die tijdens Heracles Almelo-Sparta de hand van Aaron Meijers beroerde, was na afloop onderwerp van gesprek. Heracles-trainer Frank Wormuth vond dat zijn ploeg een penalty had moeten hebben, Meijers zelf was zich van geen kwaad bewust.

De VAR bekeek het moment uitvoerig terug, maar dat leidde niet tot een strafschop voor de thuisploeg, die nu is veroordeeld tot play-offs om promotie/degradatie. "Duidelijk hands", aldus de furieuze Wormuth na afloop in gesprek met ESPN. "Via zijn bovenbeen, ja. Maar dit is toch hands, moet ik over zijn bovenbenen praten? Ik heb dit seizoen zo vaak gezegd: accepteer ik, accepteer ik, accepteer ik, is geen hands. Maar nu ben ik ook eerlijk: dat was hands en dat bepaalt de wedstrijd. En ook hier moet ik zeggen: VAR, weer slecht."

Meijers zelf vond het wel meevallen. "Hij gaat via mijn knie, ik zie hem niet aankomen", aldus de linksback bij het opnieuw zien van de beelden. "Je ziet het nu niet, maar hij komt honderd procent op mijn knie en daarom komt hij tegen mijn arm. Het is gewoon reglementair. Of hij ook tegen mijn arm zou zijn gekomen als hij mijn knie niet had geraakt? Weet ik niet, maar gelukkig hoef ik er niet meer over na te denken, haha."

Sparta heeft zich namelijk direct veilig gespeeld. Heracles daarentegen moet zich tegen Excelsior en tegen FC Eindhoven of ADO Den Haag zien te verzekeren van lijfsbehoud.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s