VP's Elftal van de Week: tien verschillende clubs, standbeeld voor Flemming

VP's Elftal van de Week: tien verschillende clubs, standbeeld voor Flemming

16-05-2022 10:00 Laatste update: 10:00
28

Niet Ajax of PSV, maar RKC Waalwijk sluit het reguliere Eredivisie-seizoen af als hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Brabanders leveren twee spelers. Ajax, PSV, FC Twente, Vitesse, sc Heerenveen, SC Cambuur, Sparta, Fortuna Sittard en degradant Willem II zijn ook van de partij.

Yvon Mvogo (PSV)
Eindelijk heeft PSV een doelman onder de lat staan die voldoet. Dat hij uitgerekend Mvogo heet, mag bijzonder worden genoemd. Met elf reddingen was de Zwitserse huurling doorslaggevend in de 1-2 overwinningen op PEC Zwolle.

Wedden

Meer odds

Saïd Bakari (RKC Waalwijk)
Door een ijzersterk eindschot is RKC op de tiende (!) plaats geëindigd in de Eredivisie. Daarin speelde Bakari een belangrijke rol. De vleugelverdediger hielp zijn ploeg met twee assists aan een verrassende zege op AZ.

Bart Vriends (Sparta)
Door een 'Italiaanse' driepunter tegen Heracles speelt Sparta ook volgend seizoen in de Eredivisie. Vriends stond symbool voor de knappe teamprestatie en was samen met aanvoerder Adil Auassar goud waard.

Gijs Smal (FC Twente)
Niet de meest opvallende speler van Eredivisie-revelatie FC Twente, maar de laatste weken zit Smal steeds vaker in de samenvattingen. Door zijn 0-2 werd hij uiteindelijk de matchwinner tegen Feyenoord.

Driess Saddiki (Willem II)
Pijnlijk: Willem II is in punten de 'beste' directe degradant ooit in de Eredivisie. Saddiki, die voor een goal tekende tegen FC Utrecht, liet zien dat hij eigenlijk niet op vrijdagavonden in de Keuken Kampioen Divisie hoort te spelen.

Edson Álvarez (Ajax)
Na zijn doelpunten in de 32ste en 33ste speelronde was het ook raak in de seizoensafsluiter van Ajax. Daardoor speelde Ajax gelijk tegen Vitesse. Álvarez raakte ook nog een keer de lat.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Dé man van het laatste Eredivisie-weekend. Met zijn vroege doelpunt en cruciale redding in de slotminuten leidde Flemming zijn ploeg naar lijfsbehoud. Dat standbeeld bij het Fortuna-stadion kan niet uitblijven.

Finn Stokkers (RKC Waalwijk)
Zijn goal en assist had op persoonlijk vlak niet op een beter moment kunnen komen: Stokkers heeft een aflopend contract en hoopt een nieuwe club te vinden in de Eredivisie. Bij RKC zullen ze hem dankbaar zijn.

Roberts Uldrikis (SC Cambuur)
Kwam als grote onbekende binnen aan het begin van het seizoen, maar Uldrikis is een schot in de roos gebleken. Met een knappe kopbal zette hij Cambuur op het goede spoor tegen FC Groningen (2-3).

Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)
Heerenveen plaatste zich dankzij een 3-1 zege op Go Ahead Eagles, met twee goals van Van Hooijdonk, voor de play-offs om Europees voetbal. De zoon van heeft de laatste weken aangetoond dat hij het verschil kan maken in de Eredivisie.

Loïs Openda (Vitesse)
Ajax maakte twee foutjes tegen Vitesse en daar profiteerde Openda gretig van. De Belgische aanvaller sloot zijn seizoen af met een seizoenstotaal van achttien treffers, waarmee hij via de voordeur uit Arnhem vertrekt.