Ten Hag ziet Ajax-terugkeer met Overmars wel zitten: 'Als Derksen het kan...'

Ten Hag ziet Ajax-terugkeer met Overmars wel zitten: 'Als Derksen het kan...'

16 May - 06:48 Laatste update: 07:08
265

Erik ten Hag denkt dat er een weg terug is voor Marc Overmars. Als het aan de afscheid nemende Ajax-trainer ligt, werken de twee ooit weer samen in Amsterdam.

"Dat is een romantische gedachte", zegt Ten Hag in De Telegraaf over een mogelijke hereniging met Overmars bij Ajax. "We zijn samen heel succesvol geweest. Het is moeilijk om te zeggen dat het gebeurt, maar het zou zeker kunnen."

Overmars vertrok begin februari bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Die klap kwam hard aan bij Ten Hag, maar het contact bleef. De toekomstige manager van Manchester United vindt dat er een weg terug is voor de huidige technisch directeur van Royal Antwerp FC.

"Het (grensoverschrijdend gedrag, red.) is een maatschappelijk probleem, want je ziet het overal: in de politiek en in het bedrijfsleven", aldus Ten Hag. "Alles is met The Voice begonnen en hoeveel zaken hebben we daarna niet gehad? Als Johan Derksen terug kan..."

Overmars was voor Ten Hag de 'perfecte technisch directeur'. De 36ste landstitel in de clubhistorie is ook van hem, benadrukt de trainer. "Dat sowieso! Dat is een van de statements die ik na het binnenhalen van de titel heb gemaakt. Wij hebben dit elftal samen geboetseerd. Dat heb ik Marc ook geappt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s