Van Gaal zorgt voor verbijstering met voorselectie Oranje: 'Stoot onder de gordel'

Van Gaal zorgt voor verbijstering met voorselectie Oranje: 'Stoot onder de gordel'

16 mei - 07:20 Laatste update: 07:37
86

NOS-commentator Arno Vermeulen is verbijsterd door de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Louis van Gaal heeft een aantal onbegrijpelijke keuzes gemaakt, concludeert hij bij Studio Voetbal.

Van Gaal passeerde Georginio Wijnaldum en verraste met de terugkeer van Vincent Janssen. "Onbegrijpelijk", reageert Vermeulen. "Dit zijn we niet gewend van Van Gaal."

"Wijnaldum (86 interlands, red.) heeft een vervelend jaar, maar hij is altijd een geweldige international geweest. Dan nodig je hem uit en laat je hem drie of vier wedstrijden spelen om het seizoen goed af te sluiten. Ook met het oog op het WK. Of je moet heel veel goede middenvelders hebben. Maar ik zie Jordy Clasie op de lijst staan. Clasie op het WK geloof ik niet. Het is een stoot onder de gordel voor de reserve-aanvoerder."

Dat Janssen uit het niets is opgenomen in de voorselectie, begrijpt Vermeulen al helemaal niet. De 27-jarige spits speelde in 2017 zijn laatste interland en scoorde dit seizoen één keer in vijftien wedstrijden namens het Mexicaanse Monterrey CF.

Janssen heeft bovendien zijn bruiloft op 4 juni, een dag na de Nations League-wedstrijd tegen België. Vermeulen: "Dat is nog gekker. Hij speelt in de Mexicaanse competitie. Dan bel je hem toch eerst en dan hoor je dat hij gaat trouwen en dus niet kan spelen tegen België. Dan zet je hem toch niet in de voorselectie? Waarom zit Brian Brobbey er niet bij?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie