Kamp-Wormuth reageert op ontslag bij Heracles: 'Nooit enig signaal ontvangen'

Kamp-Wormuth reageert op ontslag bij Heracles: 'Nooit enig signaal ontvangen'

16 May - 16:15
76

Roderik van Kerkhof, de zaakwaarnemer van Frank Wormuth, heeft gereageerd op het ontslag van zijn cliënt als trainer van Heracles Almelo. De Duitser zou zeer teleurgesteld zijn in de beslissing van de club.

Heracles zakte op de slotdag van de Eredivisie naar plek zestien na een 1-3 nederlaag tegen Sparta. Dat betekent dat de club nacompetitie moet gaan spelen, maar de beleidsbepalers in Almelo wilden dat zonder Wormuth gaan doen. De Duitser zou na dit seizoen al naar FC Groningen vertrekken, maar werd dus al eerder op straat gezet. Dat zint de oefenmeester allerminst.

"Hij heeft elke dag alles gegeven om het maximale uit de spelersgroep te halen zonder de kwaliteit van de groep naar buiten toe op welke manier dan ook ter discussie te stellen", zegt Van Kerkhof in een statement van zijn bureau. "Verder heeft hij Heracles altijd op een correcte manier vertegenwoordigd in de pers. Ook als het niet zijn taak was en het een heel zwaar onderwerp betrof. Daarom betreuren wij het besluit van Heracles om hem op non-actief te zetten ten zeerste."

De zaakwaarnemer van Wormuth zegt dat het besluit als een verrassing kwam. "Zeker omdat we nooit enig signaal hebben ontvangen dat zou kunnen leiden tot dit besluit. Het is echter de keuze van de club en die respecteert Frank. Hij wil lopende de nacompetitie geen reactie geven, zodat de spelers en de staf in alle rust het behoud van de Eredivisie kunnen bewerkstelligen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s