Van Persie treedt in voetsporen van zijn vader en tekent eerste profcontract

Van Persie treedt in voetsporen van zijn vader en tekent eerste profcontract

16 May - 18:19
66

Shaqueel van Persie, de zoon van Robin van Persie, heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De vijftienjarige aanvaller ligt tot de zomer van 2025 vast in Rotterdam-Zuid.

Van Persie speelt zijn wedstrijden in de O16 van de Stadionclub. In de jeugdopleiding staat hij te boek als een groot talent, erkent ook Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. "We zijn als club zeer tevreden over de ontwikkeling die Shaqueel bij Feyenoord doormaakt", reageert hij op de clubkanalen. "Hij is inzichtelijk sterk, beschikt over een uitstekende winnaarsmentaliteit, scoort gemakkelijk zijn doelpunten en laat tijdens trainingen en wedstrijden zien een echte leider te zijn."

Het maakt Van Persie trots dat hij zijn handtekening heeft mogen zetten onder zijn eerste profcontract. "Omdat ik al sinds mijn tiende jaar bij de club speel is deze dag extra speciaal voor mij", stelt hij. "Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen."

De aanvaller speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor jeugdelftallen van Manchester City. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s