Go Ahead Eagles-eigenaar vertrekt, 'zijn naam zingt rond bij Ajax'

Go Ahead Eagles-eigenaar vertrekt, 'zijn naam zingt rond bij Ajax'

16 May - 19:01 Laatste update: 19:59
67

Go Ahead Eagles-eigenaar Alex Kroes verlaat de club per 1 juli. Zijn aandelen worden overgenomen door Kees Vierhouten, die grootaandeelhouder wordt met negentig procent van de aandelen in bezit. 

Vierhouten, eigenaar van Jumper, had al dertig procent van de aandelen van Go Ahead en neemt de zestig procent van Kroes over. "Ik kan me zo voorstellen dat dit bericht de nodige mensen zal verrassen", stelt Kroes op de clubsite van Kowet. "Ik voel me écht verbonden met de club en ik denk ook wel dat supporters en sponsoren dat de afgelopen jaren hebben ervaren. Maar een optelsom van redenen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik dit moeilijke maar wel juiste besluit heb genomen."

Volgens Voetbal International kan die optelsom verklaard worden, aangezien zijn naam genoemd wordt bij Ajax. Kroes' vertrek bij Go Ahead is opmerkelijk te noemen, aangezien hij een meerjarenplan bij de club had en hij van de Deventenaren de veertiende club van Nederland wilde maken. Voor zijn komst was Go Ahead de 23ste club van het land.

De KNVB moet de aandelentransitie nog goedkeuren, al verwacht Go Ahead geen problemen. 'Hij (Vierhouten, red.) is hiervoor nog niet lang geleden door de KNVB gecontroleerd op diverse aspecten', klinkt het. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s