Kroes lijkt niet op weg naar Ajax: 'Er zijn uitdagingen op mijn pad gekomen'

Kroes lijkt niet op weg naar Ajax: 'Er zijn uitdagingen op mijn pad gekomen'

16 May - 21:20
33

Alex Kroes lijkt niet op weg naar Ajax. De grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles werd genoemd in Amsterdam, maar lacht die suggestie in gesprek met de Stentor weg.

De naam van Kroes zingt rond bij Ajax, zoveel is duidelijk. "Er zijn uitdagingen buiten Go Ahead die op mijn pad zijn gekomen, dat wel. Ajax hoort daar niet bij, al wil ik wel in de voetbalwereld blijven. Honderd procent. Ik ben de laatste periode regelmatig in Engeland geweest. Daar heb ik gekeken naar interessante projecten. Of mijn toekomst in het buitenland ligt? Ik zou het zeker niet uitsluiten", zegt Kroes.

Kroes stapte ruim drie jaar geleden in als grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. Daarvoor richtte hij makelaarskantoor SEG op. Het nieuws dat hij weg gaat, kwam hard aan. "Het sloeg aan het einde van de middag bij de seizoensafsluiting van de club ook wel in als een bom."

"Er vloeide hier en dar een traan, ook bij mij. Emotie en liefde liggen dicht bij elkaar. De tijd is omgevlogen. Ik heb hier 3,5 jaar gewerkt, eigenlijk veel te kort. Ik voel me verbonden met deze club, maar een pallet van redenen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik dit moeilijke maar wel juiste besluit heb genomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s