Miljardenopbrengst van Chelsea-overname naar Oekraïne: 'Geen partij profiteert'

Miljardenopbrengst van Chelsea-overname naar Oekraïne: 'Geen partij profiteert'

17 May - 13:54
29

De miljardenovername van Chelsea kan definitief doorgaan en de opbrengst komt volledig ten goede aan humanitaire hulp in Oekraïne. Ex-eigenaar Roman Abramovich zal niet profiteren van de op handen zijnde deal, verzekert Mike Penrose namens de hulporganisatie.

Abramovich was sinds 2003 de eigenaar van Chelsea, maar zette de club te koop nadat hij – als gevolg van de Russische inval in Oekraïne – op een internationale sanctielijst was geplaatst. The Blues meldden eerder deze maand dat een groep investeerders onder leiding van Todd Boehly de club over zal nemen. Hiermee is naar schatting 2,7 à vijf miljard euro gemoeid.

Abramovich ontkende al dat hij zijn investeringen terug zou eisen en volgens Penrose is dit inderdaad niet het geval. Hij heeft de plannen rondom de overname toegelicht aan de Britse regering en verwacht dat er nu snel groen licht zal zijn, vertelt hij aan The Daily Telegraph. "Geen enkele betrokken partij zal hiervan profiteren", aldus de voormalig CEO van organisaties als Unicef, Save The Children en Soccer Aid, die zich nu dus bezighoudt met hulpverlening in Oekraïne. "Het enige wat we van Chelsea of andere partijen gehoord hebben, is dat het plan er precies zo uitziet als we voor ogen hadden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s