Driessen erkent te kritische benadering, maar benadrukt: 'Alles kwam naar buiten'

Driessen erkent te kritische benadering, maar benadrukt: 'Alles kwam naar buiten'

17 May - 15:00
52

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen erkent dat zijn werkgever te kritisch op Erik ten Hag is geweest, in diens eerste maanden als Ajax-trainer. De chef voetbal van de krant benadrukt wel dat er destijds heel wat ontevredenheid in de spelersgroep heerste.

Volgens Driessen lekte vrijwel alles in die beginmaanden uit en heeft Ten Hag zelf ook erkend dat het tijd kostte om op één lijn te komen met de spelersgroep. "Daarin gaf hij aan dat er gesproken was met spelers en dat alles binnenskamers moest blijven. In het begin kwam alles naar buiten en dat was eigenlijk ook zo in het begin van zijn eerste volledige seizoen (2018/2019, red.). Misschien waren we toen te kritisch, dat zou kunnen. Zeker omdat de spelersgroep het uiteindelijk toch heeft opgepakt, met Tadic voorop, en omdat er toch een dialoog is ontstaan", aldus de journalist in het ESPN-programma Voetbalpraat.

De Telegraaf bleef echter onverminderd kritisch. "Wij zaten misschien twee of drie maanden langer in dat oude idee dat de spelersgroep en hij niet met elkaar door één deur konden", aldus Driessen, die vier jaar na dato ook benadrukt dat Ten Hag zich ontwikkeld heeft in de loop der tijd. "Ik heb in het begin wel eens gezegd wat er allemaal fout ging. Dat wil ik nu niet herhalen, maar als je ziet hoe hij met Timber om is gegaan: zo ging hij in het begin niet met jeugdspelers om. Die kregen nauwelijks de ruimte of de tijd. Gravenberch liet hij tegen PSV bij een 3-0 achterstand debuteren, dat is niet des Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s