Feyenoord kiest voor 'PSV-plan': 'Ze willen Sinisterra heel graag behouden'

Feyenoord kiest voor 'PSV-plan': 'Ze willen Sinisterra heel graag behouden'

17 May - 17:08
156

Feyenoord gaat er alles aan doen om Luis Sinisterra nog één jaar in De Kuip te houden. Dat zegt clubwatcher Martijn Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. De Stadionclub kan het voorbeeld van PSV gaan volgen.

Feyenoord dreigt, mede door het sportieve succes in de Conference League, komende zomer veel spelers kwijt te gaan raken. Eén daarvan is Sinisterra, maar Krabbendam stelt dat de Rotterdammers er alles aan willen doen om de Colombiaan in ieder geval te behouden. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze, á la Cody Gakpo bij PSV, Luis Sinisterra nog een jaartje langer willen binden."

Dat heeft te maken met het scorend vermogen van de vleugelaanvaller. "Zijn kwaliteit is één-op-één natuurlijk onmogelijk te vervangen", zegt de clubwatcher. "Vijftien goals en vijftien assists, dat laat je dan zo de deur uitlopen. Koop dat maar eens terug met minimale middelen."

Toch is het ook de bedoeling van Feyenoord om nog voldoende geld over te houden aan Sinisterra. Een gelimiteerde transfersom afspreken, zodat hij volgend jaar sowieso weg kan, lijkt geen optie. "Zijn vorige club krijgt ook nog geld, omdat er een percentage daarheen moet als Sinisterra verkocht wordt. Feyenoord zal heel creatief moeten zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s