Ontbreken Wijnaldum 'vreemde manoeuvre': 'Gini hoort bij Oranje'

Ontbreken Wijnaldum 'vreemde manoeuvre': 'Gini hoort bij Oranje'

17-05-2022 20:22
87

Aron Winter en Marco van Basten kunnen zich niet vinden in de beslissing van bondscoach Louis van Gaal om Georginio Wijnaldum niet op te roepen voor het Nederlands elftal. Dat spelers als Guus Til en Jordy Clasie wel in de voorselectie zitten, wekt verbazing.

"Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is, maar ik begrijp dit niet", vertelt Winter bij Rondo over de absentie van Wijnaldum, die bij Paris Saint-Germain de bank warm houdt. "Gini vind ik één van de beste middenvelders die wij hebben, hij is tweede aanvoerder. Ondanks het feit dat hij weinig wedstrijden speelt, blijft hij een goede voetballer. Hij weet wat er op dit niveau wordt gevraagd."

"Misschien wil de bondscoach nu wat andere spelers uitproberen, maar voor mij is het onbegrijpelijk", vervolgt Winter. "Gini hoort gewoon bij het Nederlands elftal. Hij is veel beter dan jongens die erbij zijn gekomen, zoals Jordy Clasie en Guus Til. Hij heeft veel meer kwaliteit. Ik vind het vreemd."

Dat vindt ook Marco van Basten, die betwijfelt of Van Gaal een signaal wil afgeven aan Wijnaldum om zo snel mogelijk een nieuwe club te zoeken. "Daar gaat de bondscoach toch niet over? Dat zou je eventueel in een gesprek kunnen doen, maar dat doe je niet door iemand wel of niet te selecteren. Hij kan ook gewoon de telefoon pakken. Dat is een andere manier. Ik weet niet wat er speelt, maar dit is een vreemde manoeuvre."