Heitinga: 'Hij straalt in alles controle uit, knap voor iemand van twintig jaar'

Heitinga: 'Hij straalt in alles controle uit, knap voor iemand van twintig jaar'

18 mei - 07:47
34

John Heitinga geniet van de ontwikkeling van Jurriën Timber bij Ajax. De eindverantwoordelijke van Jong Ajax kijkt met bovengemiddelde interesse naar de centrale verdediger van de Amsterdammers.

Heitinga spreekt vol lof over Timber, die hij in het kampioensduel met sc Heerenveen aan het werk zag. "Hij was dit seizoen heel solide als verdediger, maar dit kan hij dus ook: combineren op de helft van de tegenstander, doorversnellen. Echt een moderne voetballer", laat hij optekenen door Het Parool. De Jong Ajax-trainer speelde zelf tot zijn 25ste in de hoofdmacht van de regerend landskampioen en zag na zijn vertrek het ene na het andere talent doorstromen vanuit de jeugd.

"Na mij kwam Toby Alderweireld, later Matthijs de Ligt en nu dus Timber. Allemaal uit de eigen jeugd. Dat is het mooie van Ajax, daar onderscheidt de club zich mee." Heitinga ziet dat Timber, mede doordat het voetbal veranderd is, over andere kwaliteiten beschikt dan zijn voorgangers. "Je hebt vijftig meter ruimte achter je liggen. Elk foutje, elke verkeerde ­inschatting kan fataal zijn. Timber heeft een geweldig spelinzicht – hij komt zo vaak voor zijn man – en hij straalt in alles rust en controle uit. Knap voor iemand van twintig jaar oud."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie