Slot over twee Feyenoord-doelstellingen: 'Niet gek, na 1,3 punten gemiddeld'

Slot over twee Feyenoord-doelstellingen: 'Niet gek, na 1,3 punten gemiddeld'

18 May - 09:20
94

Arne Slot ziet dat Feyenoord alle verwachtingen heeft overtroffen met het bereiken van de finale van de Conference League tegen AS Roma. Volgens de trainer kreeg hij afgelopen zomer slechts twee doelstellingen mee van de Rotterdamse club.

"Dat is ook niet zo gek, we kwamen uit een seizoen dat we vijfde werden en in de tweede seizoenshelft werden er 1,3 punten gemiddeld gehaald", vertelt Slot bij Feyenoord TV. "De enige twee doelstellingen die er lagen, waren: zorg dat het publiek zich weer kan identificeren met het team. Dat we heel leuk, fris en fanatiek voetbal gaan spelen. En zorg dat spelers zich gaan ontwikkelen, zodat we waarde op het veld gaan creëren. Ook omdat Feyenoord al zoveel jaar geen spelers voor grote bedragen verkocht had."

Slot erkent dat de staf en de spelers onderling al vrij snel ook andere doelen stelden. "Zeker omdat we er achter kwamen dat we heel snel groeiden in het seizoen, heel snel vrij goed werden. En ook goed genoeg werden om bijzondere dingen te presteren. Eén van de eerste momenten dat we daar concreet gevoel bij krijgen was de zege op Atlético Madrid, dat het toen zeker niet als een oefenwedstrijd zag. Als je zo'n grote tegenstander verslaat, weet je dat je een goede ploeg hebt en dat je daar best speciale dingen mee kunt doen. Al zat een finaleplaats niet gelijk in mijn hoofd."

Slot vertelt dat hij bij aanwinsten ook 'erg goed heeft gekeken naar de persoonlijkheid van een speler'. De trainer kende Guus Til en Alireza Jahanbakhsh al van AZ. "En van Cyriel Dessers waren we bekend dat het altijd een heel vrolijke jongen is, die erg leuk overkomt in de media. Uiteraard geen doorslaggevende factor, maar je neemt het wel mee vanwege de doelstelling dat het publiek zich met het team moet kunnen identificeren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s