'Gevoelige' Babel kent kritiek op Gala, maar wil 'nog twee of drie jaar spelen'

'Gevoelige' Babel kent kritiek op Gala, maar wil 'nog twee of drie jaar spelen'

18 mei - 09:45
52

Ryan Babel is voorlopig niet van plan om een punt achter zijn loopbaan te zetten. De 35-jarige aanvaller van Galatasaray verwacht nog twee à drie seizoenen op het hoogste niveau te kunnen spelen.

Of de toekomst van Babel in Istanbul ligt, is echter de vraag. De 69-voudig Oranje-international heeft een aflopend contract. "Ik denk dat ik graag door zou willen bij Gala", vertelt hij aan Cumhuriyet. "Maar ik weet het nu nog niet. Het nieuwe management heeft nog niet met mij gesproken. Maar ik houd van Istanbul, speel voor een grote club en als het aan mij ligt dan blijf ik graag."

Hoewel Babel zich in de nadagen van zijn carrière bevindt, voelt de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool zich nog fit. "Ik denk dat ik nog twee of drie jaar kan spelen. Dat zou ik graag bij Galatasaray doen, maar als er een ander aanbod komt zal ik het overwegen. Ik ben klaar voor een ander avontuur."

Babel beleeft een teleurstellend seizoen met Cim Bom Bom, dat slechts elfde staat in de Turkse Süper Lig. Ook de aanvaller ontsnapte niet aan kritiek. Zo werden er vragen gesteld over zijn riante inkomen. "Het is niet netjes om over het salaris van iemand te praten, het is respectloos. Zelfs spelers onderling bespreken dat niet. Ik heb dat contract verdiend. Dat kreeg ik vanwege mijn spel. Dat is niet mijn schuld, maar iets tussen mij en de club. De club moet een keuze maken vanuit technisch oogpunt, niet vanwege mijn huidige contract."

Babel geeft toe dat de kritiek hem niet helemaal onberoerd laat. "Ik ben een gevoelig en emotioneel persoon, maar in het voetbal mag je dat niet laten zien. Het wordt als een zwakte beschouwd. Maar natuurlijk hebben we allemaal emoties en gevoelens. Ik probeer altijd professioneel te zijn en met toewijding te werken, maar gelukkig versta ik geen Turks. Daardoor stoor ik mij niet zo aan de kritiek."

Waar Babel nog altijd hoopt op een langer verblijf bij de Turkse topclub, zouden Hull City en teams uit de Major League Soccer zijn situatie in de gaten houden. De oud-Ajacied was dit seizoen goed voor drie doelpunten en twee assists in 41 officiële duels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie