VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbacks

18 mei 2022 om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Onze community kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste rechtsback?

Joshua Brenet (FC Twente)
Hij streek pas eind januari neer in Enschede, maar Brenet maakte in een half jaar tijd een uitstekende indruk in het succesteam van Ron Jans bij FC Twente. Met twee goals en één assist speelde hij zich in de belangstelling van Feyenoord, dat hem al een aanbieding deed. Ook zijn oude club PSV informeerde naar hem.

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
Van Ewijk maakt een indrukwekkende ontwikkeling door en zou zomaar de Denzel Dumfries-route kunnen volgen. De 21-jarige back werd pas laat prof bij ADO Den Haag, waar hij vorige zomer een transfer naar sc Heerenveen verdiende. In Friesland was hij dit seizoen één van de uitblinkers, waardoor een nieuwe transfer snel zou kunnen volgen. Onder meer PSV heeft hem in het vizier.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida won de concurrentiestrijd van aankoop Marcus Pedersen bij Feyenoord. De veelzijdige verdediger staat zijn mannetje in de Rotterdamse defensie, maar ook in balbezit vindt Arne Slot hem een meerwaarde. Dit seizoen scoorde hij drie keer in de Eredivisie. Door zijn sterke ontwikkeling heeft hij Oranje inmiddels als stip aan de horizon gezet.

Mauro Júnior (PSV)
Mauro werd dit seizoen omgeturnd tot vleugelverdediger en in die rol ontwikkelde hij zich stormachtig. De Braziliaanse alleskunner, die zowel op links als rechts uit de voeten kan, groeide uit tot een belangrijke basisspeler bij PSV, waarvoor hij twee keer scoorde en vier assists gaf in de Eredivisie. Roger Schmidt is ook fan: de Duitser zou hem mee willen nemen naar Benfica.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Mazraoui bleef ook dit seizoen niet gevrijwaard van ziekte en fysiek malheur, maar toch kwam hij tot 25 Eredivisie-optredens. Daarin was de Ajax-verdediger een steunpilaar voor zijn ploeg en was hij onder meer goed voor vijf goals en twee assists. Vooral zijn winnende treffer tegen PSV mocht er zijn. Niet voor niets pikt Bayern München hem op.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!