De Gelderlander: NEC informeert bij transfervrije ex-PSV'er Locadia

De Gelderlander: NEC informeert bij transfervrije ex-PSV'er Locadia

18-05-2022 14:02 Laatste update: 14:14
47

NEC heeft zijn oog laten vallen op Jürgen Locadia. Volgens de Gelderlander informeerden de Nijmegenaren bij de oud-PSV'er of hij openstaat voor een transfer naar De Goffert, maar de gesprekken zijn nog niet geopend.

Locadia loopt deze zomer uit zijn contract bij VfL Bochum, waarvoor hij dit seizoen twee keer scoorde en één assist gaf in elf Bundesliga-optredens. Zijn doelpunten maakte hij wel tegen topclubs Bayern München en Borussia Dortmund.

Het is de vraag of NEC aan de salariseisen van de 28-jarige aanvaller kan voldoen, stelt de Gelderlander. De Gelderse club zou waarschijnlijk een beroep moeten doen op Marcel Boekhoorn, die ook al een deel van de lonen van Lasse Schöne en Wilfried Bony voor zijn rekening neemt.

Locadia begon zijn carrière bij PSV, waarvoor hij in 2012 debuteerde in de Eredivisie. Na 62 treffers in 176 wedstrijden vertrok hij naar Brighton & Hove Albion, dat destijds een recordbedrag van zestien miljoen euro voor hem over had. Bij The Seagulls kwam de voormalig jeugdinternational echter niet uit de verf. Hij werd verhuurd aan Hoffenheim en Cincinnati FC, voordat hij de overstap maakte naar Bochum.

Bij die club tekende Locadia in januari een contract voor een halfjaar. Een nieuwe verbintenis krijgt hij echter niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie