'Joey Veerman is een uitstekend voorbeeld, die was echt te goed voor ons'

'Joey Veerman is een uitstekend voorbeeld, die was echt te goed voor ons'

18 mei - 16:39
28

Sc Heerenveen-trainer Ole Tobiasen hoopt dat de club weer de springplank voor talenten wordt die het ooit was. De interim-coach, die het stokje gaat overdagen aan Kees van Wonderen, is blij dat de Friezen met Joey Veerman een speler zien doorgroeien. 

Het doel van Heerenveen is om talenten te scouten, ze binnen te halen en vervolgens te laten ontwikkelen, zegt Tobiasen, die zelf in het verleden van FC Kopenhagen bij de Friese club kwam en daarna bij onder meer Ajax en AZ speelde. "Joey Veerman is een uitstekend voorbeeld. Die was echt te goed voor ons", steekt hij de loftrompet over de PSV'er in gesprek met FeanFan

"Hij heeft het zo verdiend om een stap te maken en laat het nu ook gewoon zien bij PSV", vervolgt Tobiasen. "Dat is het niveau waar we met alle spelers naar toe willen. Dat vraagt om veranderingen en daar zijn we mee bezig. Welke karakters heb je in je selectie en staf? Is er voldoende Heerenveen-DNA?" In zijn tijd als speler was het gehalte Heerenveen-DNA hoog. "We trainden zwaar onder Foppe (De Haan, red.), Gertjan (Verbeek, red.) en Henk Heising. Vaak twee keer op een dag. Je was topfit. Zo ben ik hier opgegroeid."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie