Nederlandse topscorer in Griekenland: Je komt niet zomaar aan de 25 goals

Nederlandse topscorer in Griekenland: "Je komt niet zomaar aan de 25 goals"

18 May - 18:55
46

De Griekse competitie heeft voor het eerst een Nederlandse topscorer. Tom van Weert heeft zijn topseizoen bij Volos FC bekroond met zijn zeventiende treffer van het seizoen en de topscorerstitel.

De spits uit Sint-Michielsgestel scoorde zaterdag twee keer tegen OFI Kreta en is daardoor boven Youssef El-Arabi van kampioen Olympiakos Piraeus geëindigd. "Vanaf moment één ben ik in een flow terecht gekomen. Dat gevoel is heerlijk als spits en ik heb het tot het einde weten vast te houden", aldus Van Weert in gesprek met Omroep Brabant.

De oud-spits van FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen speelde de voorbije jaren in Denemarken bij Aalborg en maakte afgelopen zomer de overstap naar Griekenland. "Toen ik hier binnenkwam, had ik niet verwacht dat ik meteen topscorer zou worden. Spitsen van topclubs krijgen vaker de kans om te scoren dan ik." Bovendien wordt er over het algemeen defensief gevoetbald in Griekenland. "Je komt niet zomaar aan de 25 goals zoals in Nederland. Dat maakt de prestatie wel knapper."

Van Weert kan mogelijk zijn topscorerstitel verzilveren, maar wil nog niet vooruitlopen op een mogelijke transfer. "De prestatie zal zeker opgevallen zijn, maar we wachten het gewoon rustig allemaal af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s