Schreuder blijft na opmerkelijk interview alsnog bij PEC: 'Tijd voor de waarheid'

Schreuder blijft na opmerkelijk interview alsnog bij PEC: 'Tijd voor de waarheid'

18 May - 19:27
30

Dick Schreuder baarde dit weekend opzien met een tirade over de staat van PEC Zwolle, maar zal ook komend seizoen de trainer van De Blauwvingers zijn. De broer van toekomstig Ajax-trainer Alfed Schreuder wilde zijn club wakker schudden.

Schreuder kon degradatie met PEC niet voorkomen en trok na de laatste speelronde van leer: hij stoorde zich aan de gebrekkige faciliteiten en de beperkte mogelijkheden op spelersgebied, liet hij weten. "Echt, wat ik hier heb aangetroffen, kan gewoon niet meer qua professionalisme", liet hij weten in een opmerkelijk interview met De Stentor.

 Dat was niet bedoeld om een breuk te forceren, verklaart hij drie dagen later tegenover datzelfde medium. "Ik hoef helemaal geen breuk te forceren. Als een andere club een bepaald bedrag op tafel legt, kan ik gewoon weg." Zijn contract loopt echter door en dus wijst alles erop dat hij mee de Keuken Kampioen Divisie in gaat. "Of de club moet van me af willen."

Dat het nodige moet veranderen, staat als een paal boven water, vindt Schreuder. "Ik zei het alleen maar om PEC te helpen, hè. Want het is wel duidelijk dat het anders moet. Anders wordt het gewoon een heel moeilijke tijd. Voor je het weet, loop je vijftien jaar achter. Bovendien vond ik het weleens tijd dat de waarheid werd gezegd." Schreuder blijft er namelijk bij dat de faciliteiten bij zijn oude club Katwijk beter zijn dan die in PEC. "Dat kost mensen uiteindelijk hun baan. Dat is verschrikkelijk. En ja, daar voel ik me best wel verantwoordelijk voor. Al heb ik er alles aan gedaan om het te voorkomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s