Dramatisch Heracles Almelo staat op rand van degradatie na afgang in Rotterdam

Dramatisch Heracles Almelo staat op rand van degradatie na afgang in Rotterdam

18 May - 20:37
355

Heracles Almelo staat op de rand van degradatie. Het werd in Rotterdam-Kralingen van het kastje naar de muur getikt door Excelsior, dat met 3-0 wint en zo goed als zeker is van de finale van de play-offs. Het ziet er heel slecht uit voor Heracles.

De paniek sloeg na de laatste competitieronde toe bij Heracles, dat een noodgreep deed door Frank Wormuth opzij te zetten. Assistent-trainer René Kolmschot moet de Heraclieden nu door de play-offs zien te loodsen, maar het 'René Kolmschot-effect' bleef uit.

De leiding van Heracles miste onder Wormuth energie, maar juist dat was het dat Heracles miste in Kralingen. Excelsior kreeg in de openingsfase twee grote kansen om al snel een harde klap uit te delen. Daar mocht Heracles doelman Koen Bucker voor bedanken. De 1-0 van Excelsior kon niet uitblijven en werd gemaakt door Marouan Azarkan, die even later van het veld moest worden gedragen vanwege een blessure. Een uiterst zwak Heracles maakte het Excelsior geen moment lastig in de eerste helft.

Na rust was dat anders. Via Luca de la Torre en de zwakspelende Emil Hansson toonde Heracles tekenen van gevaar, maar niets voor Excelsior om zich zorgen over te maken. Na ruim een uur spelen liet Thijs Dallinga de kans op 2-0 liggen, waarna Bucker knap redde op een schot van Kenzo Goudmijn. Via Samuel Armenteros was Heracles een keer gevaarlijk.

Dallinga maakte kort daarna alsnog 2-0 en nog erger werd het toen Couhaib Driouech ook de derde maakte na prutswerk achterin bij Heracles. Er moet aanstaande zaterdag een wonder gebeuren wil Heracles degradatie afwenden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s