Van Bronckhorst gaat na penaltyserie onderuit in Europa League-finale

Van Bronckhorst gaat na penaltyserie onderuit in Europa League-finale

18 May - 23:55
119

Het Rangers van Giovanni van Bronckhorst heeft woensdagavond naast de Europa League gegrepen. Een bloedstollend spannende finale tegen Eintracht Frankfurt werd pas na strafschoppen beslist. Die namen de Duitsers beter.

Sevilla werd overspoeld met uitzinnige supporters uit Schotland en Duitsland. Naar verluidt waren maar liefst 100.000 Schotten naar Spanje gevlogen en 50.000 Duitsers. Voetballend was Eintracht een maatje te groot voor Rangers, dat zich desondanks sterk wist te houden. De eerste kansen waren voor de betere Duitsers, maar de veertigjarige Allan McGregor hield Rangers meermaals op de been.

De finale in Sevilla was niet wat de neutrale toeschouwer op voorhand gehoopt had. Rangers moest het vooral hebben van het harde beukwerk en bij Eintracht was de eindpass vaak niet goed. Daardoor werd het een rommelige finale die maar niet los kwam. Ondanks dat het nog 0-0 stond, was er voor Eintracht geen reden tot zorg. Het voetballende een stuk soepeler dan Rangers en kreeg ook kansen om een goal te maken. Pas rond het half uur was er iets van dreiging bij de Schotten.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft aanvankelijk niet. Tot tweemaal toe ontsnapte Rangers aan een achterstand. Eerst ging een schot maar net naast, daarna weigerde de scheidsrechter een strafschop te geven voor een hopeloze valpartij van Rafael Santos Borré.

Rangers scoort uit het niets
Eintracht had de touwtjes in handen, maar totaal uit het niets viel de goal aan de andere kant. Joe Aribo kon door geklungel achterin bij Eintracht door op Kevin Trapp en faalde niet: 0-1. Rangers schakelde daarna weer terug naar standje verdedigen. Dat ging niet lang goed. Nadat Kamada oog-in-oog kwam te staan met McGregor, schoot Borré van dichtbij wél raak.

Verlenging
Het had er niet meer de schijn van dat er voor het laatste fluitsignaal nog gescoord zou worden. Zowel Eintracht als Rangers sorteerde voorzichtig voor op een verlenging, die er ook kwam. Daarin had het werkelijk alle kanten op gekund. Rangers kreeg kansen, aan de andere kant kwamen de Schotten een paar keer goed weg. Eintracht-doelman Trapp hield zijn ploeg vlak voor het einde van de verlenging in de race met een geweldige redding. Ryan Kent had oog-in-oog met Trapp moeten scoren, maar miste. Daardoor kwam het, net als vorig jaar, aan op strafschoppen.

Rangers had het voordeel dat de strafschoppen aan de kant van de Schotse fans genomen waren en zelf ook nog als eerste mocht beginnen. Rangers benutte alles, maar Eintracht leek er niet van onder de indruk en schoot zelf ook alles binnen.

Bij een 3-3 stand miste Ramsey voor Rangers, waarna Filip Kostic, statistisch gezien niet de beste strafschoppennemer, weer scoorde. De allesbeslissende strafschop werd benut door Borré. Rangers kan zich zaterdag herstellen en de Schotse beker pakken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s