'Kroes bedankte voor job bij Ajax: verdeeldheid bij de clubleiding'

'Kroes bedankte voor job bij Ajax: verdeeldheid bij de clubleiding'

19 mei - 06:59
47

De geruchten rond Ajax en Alex Kroes komen niet uit de lucht vallen. De club heeft wel degelijk gesproken met de grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles, die deze week zijn vertrek bekendmaakte. Ajax zag in Kroes de definitieve opvolger van Marc Overmars.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Maandag werd bekend dat de naam van Kroes rondzingt in Amsterdam, hoewel dat door hemzelf kort daarna ontkend werd in de Stentor. Volgens het AD was een overstap naar Amsterdam dichtbij, ware het niet dat er verdeeldheid was bij de top van Ajax. 

De Raad van Commissarissen zag in Kroes de ideale opvolger van Overmars en sprak meerdere malen met hem. Kroes zag dat zelf ook zitten, maar bedankte nadat bleek dat niet iedereen op zijn komst zag te wachten. Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra krijgen het vertrouwen, maar Ajax had dus wel degelijk andere plannen.

Kroes vertelde dat hij opties in het buitenland heeft. "Er zijn uitdagingen buiten Go Ahead die op mijn pad zijn gekomen, dat wel. Ajax hoort daar niet bij, al wil ik wel in de voetbalwereld blijven. Honderd procent. Ik ben de laatste periode regelmatig in Engeland geweest. Daar heb ik gekeken naar interessante projecten. Of mijn toekomst in het buitenland ligt? Ik zou het zeker niet uitsluiten", vertelde hij aan de Stentor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s